Čočková paštika z 5 ingrediencí

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Čočková paštika? Proč ne! Jakmile máte uvařenou hnědou čočku, je navíc tato skvělá paštika záležitostí několika málo minut.

Ingredience

  • 100 g hnědé čočky (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce majoránky

Příprava

V 500 l vroucí vody rozpustíme bujón a následně v ní uvaříme čočku. To trvá asi půl hodiny. V případě potřeby tekutinu přidáme, nebo naopak scedíme.

Šalotku oloupeme a osmahneme dozlatova. Spolu s vychladlou čočkou a majoránkou umixujeme v mixéru dohladka. Osolíme a opepříme.

Ingredience K servírování

  • 8 ředkviček
  • 100 g okurky
  • 4 celé žitné rohlíky

Příprava K servírování

Servírujeme tak, že čočkovou paštikou potřeme pečivo dle výběru a ozdobíme plátky ředkvičky a okurky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept