Příprava
Na rozpáleném oleji nechte v hrnci zpěnit cibulku, poté k ní přidejte zázvor i česnek a nechte rozvonět. Na závěr zasypejte kořením a důkladně promíchejte. Dávejte pozor, abyste koření nespálili, zhořklo by.
Přidejte rajčata, kokosové mléko, vodu a ⅓ lžičky soli. Na závěr přisypte propláchnutou čočku. Za občasného míchání vařte do změknutí čočky. Pokud bude potřeba, podlijte směs trochou vody.
Z hotové směsi vyjměte bobkový list. Přidejte Knorr Bohatý bujón zeleninový, který prohloubí chuť pokrmu.
Hotový čočkový dhal podávejte samotný, s indickým naanem, nebo s rýží. Ozdobte čerstvým koriandrem (a dle chuti i chilli).
Diskuse k receptu (9)
Nový komentář