Čočkové kari s kokosovým mlékem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skvělé čočkové kari je plné koření, proto báječně chutná i druhý den, když se chutě rozleží.

Ingredience

  • 200 g hnědé čočky (F50F)
  • 200 g divoké rýže (F50F)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1⁄4 cibule
  • 1 cm zázvoru
  • Špetka kajenského pepře
  • 400 g rajčat (F50F)
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 2 lžíce kurkumy
  • 2 lžičky kari
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 120 g hrášku (mraženého)
  • Čerstvý koriandr

Příprava

Rýži i čočku uvaříme podle návodu na obalech. Na pánvi zpěníme na oleji česnek, cibuli, sekaný zázvor a kajenský pepř.

Když je směs opečená dohněda, přidáme nakrájená rajčata, kokosové mléko a půl litru horké vody, ve které jsme si rozpustili bujón. Směs okořeníme kari, kmínem a kurkumou. Zamícháme a vaříme asi 5 minut.

Do pánve přidáme uvařenou čočku, hrášek a vaříme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a podáváme s rýží a čerstvým koriandrem.

Tip na závěr : Místo divoké rýže můžete podávat také s vařenými batáty.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept