Čočkovo-batátové placičky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tyto placičky jsou vegetariánské, ale díky čočce zasytí a jsou plné bílkovin. Vyzkoušejte je třeba i jako náplň vegetariánského burgeru!

Ingredience

  • 200 g maitake hub (F50F)
  • 200 g sladkých brambor (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 40 g jarní cibulky
  • 50 g zelených fazolek
  • 100 g uvařené čočky
  • 2 stroužky česneku
  • 10 g libečku
  • 10 g petrželky
  • 1 lžíce šťávy z limetky

Příprava

Houby maitake nakrájíme na plátky osmahneme dozlatova.

Batáty uvaříme doměkka ve vodě s bujónem. Rozmačkáme je.

K batátům přimícháme osmahlé houby maitake, kolečka jarní cibulky, utřený česnek, nakrájené fazolky, čočku, libeček, petržel a šťávu z limetky.

Ze směsi uhněteme těsto a z něj 4–5 placek. Ty smažíme na oleji nebo ve friťáku, dokud nejsou zlatavé. Ve friťáku to trvá asi 5 minut, na pánvi o něco déle. Necháme je okapat na kuchyňské utěrce.

Čočkovo-batátové placky podáváme s oblíbenou zeleninou.

Tip na závěr : Podáváme s veganskou majonézou, skvělá je například ta od značky Hellmann's.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept