Čokoládové pokušení

Autor: Lenka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost
4 Počet porcí

Vymazlený recept pro milovníky sladkého, čokolády a zmrzliny. Tento recept v sobě spojuje vše zmíněné a ohromí vás i svým vzhledem.

Ingredience

  • 35 g mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 80 g mletých mandli
  • 3 vaječné bílky
  • 30 g moučkového cukru
  • 50 g solených arašídů
  • Zmrzlina Carte d’Or Chocolate

Příprava

V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, mleté mandle a prosejte. Bílky a moučkový cukr nechte v mixeru vyšlehat na sníh, který pote smíchejte se suchými prosetými ingrediencemi.

Rozdělte do vymazaných forem.

Posypte nasekanými arašídy a pečte 10 minut na 180 °C.

Do stejných forem, jaké jste použili pro přípravu Dacquoise, dejte zmrzlinu a vložte do mrazničky.

Ingredience Karamelová omáčka

  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml nízkotučné smetany
  • Sůl

Příprava Karamelová omáčka

Nechte rozpustit cukr, dokud nezkaramelizuje, a smíchejte jej se smetanou. Vařte po dobu 5 minut a přidejte špetku mořské soli.

Ingredience Karamelová dekorace

  • 100 g cukru
  • Zlaty prášek
  • Arašídy na ozdobení

Příprava Karamelová dekorace

Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy. Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy. Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy. Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy. Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy. Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy. Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy. Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept