Cuketové bramboráky – Cukeťáky

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Další skvělý tip na to, jak zpracovat cuketovou úrodu. Klasické bramboráky zná asi každý, co je ale zkusit trochu ozvláštnit a připravit si cuketové bramboráky? Tady je osvědčený recept!

Ingredience

  • 250 g cukety
  • 250 g brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • Sůl
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu, Knorr majoránka z Egypta
  • 5 lžic ovesných vloček
  • Olej

Příprava

Brambory oloupeme a společně s cuketou nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme a dáme na hodinu do lednice.

Vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme zbytek ingrediencí, kromě oleje.

Olej rozpálíme na pávi a tvoříme placky, které smažíme s obou stran do zlatova.

Cukeťáky můžeme podávat se salátkem.

Tip na závěr : Můžeme podávat s oblíbeným salátem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept