Cuketová bábovka (bezlepková)

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Cuketová bábovka je skvělá varianta, jak přijmout velkou porci zeleniny a ani si toho nevšimnout. Tento recept je navíc bezlepkový.

Ingredience

  • 2-3 hrnky nastrouhané cukety
  • 3 hrnky bezlepkové mouky (já volila 1 hrnek pohankové krupice, 1 hrnek rýžové mouky a 1 hrnek kokosové mouky)
  • 2 vejce
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • 1 pytlík prášku do pečiva
  • 5 lžic kakaa
  • 1 hrnek cukru

Příprava

Cuketu omyjeme a nastoruháme na jemno.

Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a kakaem.

Přidáme vejce olej a cuketu.

Důkladně vymícháme hladké těsto. Podle potřeby přidáme olej.

Důkladně vymažeme a vysypeme formu, poté do ní nalijeme těsto.

Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut. Kontrolujeme špejlí, dokud po vytažení nezůstane suchá.

Bábovku vyklopíme z formy až po úplném vychladnutí.

Zdobíme citronovou polevou nebo třeba čokoládovou.

Tip na závěr : Cuketová bábovka chutná dobře i bez polevy, jen zasypaná moučkovým cukrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept