Příprava
Cuketu omyj a nakrájej podélně na tenké plátky (cca 3–4 mm). Osol je a nech 10 minut vypotit. Poté je jemně osuší papírovou utěrkou.
Na olivovém oleji osmaž najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidej česnek a krátce orestuj. Vhoď mleté maso a opeč, dokud nezhnědne. Přidej rajčata, bylinky a rozdrcený Knorr Bohatý bujón hovězí. Nech vařit na mírném ohni 20 minut, aby se chutě propojily.
V misce smíchej ricottu, vejce, polovinu parmazánu a špetku muškátového oříšku.
Do zapékací mísy dej nejprve tenkou vrstvu masové omáčky. Na ni rozlož plátky cukety. Poté sýrovou vrstvu a opět masovou omáčku. Opakuj, dokud nespotřebuješ všechny suroviny. Poslední vrstva má být cuketa posypaná mozzarellou a zbylým parmazánem. Takto připravené cuketové lasagne vlož do trouby.
Peč v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35–40 minut, dokud nebude vrch krásně zlatavý a cuketové lasagne získají pevnou strukturu.
Před krájením nech lasagne 10 minut odpočinout, aby se dobře spojily.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář