Cuketové rolky se špenátem, ricottou a tomatovou omáčkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skvělé využití pro cuketu naleznete v tomto vegetariánském receptu, který obsahuje potraviny ze seznamu 50 potravin budoucnosti.

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 400 g špenátu
  • 250 g ricotty
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 lžíce oleje
  • 1 Knorr zeleninový bujón

Příprava

Nakrájejte cuketu na plátky na delší straně, tak aby vznikly dlouhé, tenké plátky. Zahřejte polévkovou lžíci oleje a restujte špenát po menších dávkách dokud nezpracujete všechen špenát. Přes sítko vymačkejte ze špenátu přebytečnou tekutinu a nechte ho vychladnout.

Připravte Knorr zeleninový bujón dle návodu na obalu. Nakrájejte rajčata na půlky a smíchané se zeleninovým bujónem je rozprostřete ve vymaštěné pečící nádobě.

Smíchejte ricottu se špenátem a připravte si plátky cukety na pracovní plochu. Lžící pokládejte dávku ricotto-špenátové směsi na okraj cuketového plátku a zarolujte. Opakujte dokud nespotřebujete všechnu náplň.

Rolky vyskládejte na rajčata do připravené pečící nádoby. Pečte 10 minut na 160°C. Servírujte se salátovými listy a malými pečenými bramborami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept