Cuketové „špagety“ carbonara (po uhlířsku)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

„Těstoviny“ z cukety mají hned několik výhod: jsou na rozdíl od klasických plné vitaminů, obsahují minimum kalorií a chutnají svěžeji. Vyzkoušejte tuto verzi, kde si připravíme špagety z cukety a špenátu, které budeme servírovat v omáčce ala carbonara ze žloutků a parmazánu.

Ingredience

  • 4 velká vejce
  • 80 ml smetany
  • 150 g parmazánu
  • 1 vanička Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 8 cuket
  • 200 g špenátu (F50F)
  • 3 lžíce oleje
  • 80 g cibule
  • 150 g pancetty (případně špeku či slaniny)

Příprava

U vajíček si oddělíme bílky od žloutků. V tomto receptu používáme jen žloutky, a tak si bílky necháme na jiný recept. Žloutky vyšleháme ve větší míse spolu se smetanou polovinou nastrouhaného parmazánu. Směs opepříme a dáme stranou.

Cuketu nakrájíme pomocí škrabky na delší plátky. Špenát omyjeme a nakrájíme na kratší pruhy. Krátce cuketu i špenát blanšírujeme – povaříme je ve vodě s rozpuštěným bujonem, pak hned zchladíme pod studenou vodou a dáme okapat.

Ve větší pánvi si rozehřejeme olej a na něm zlehka osmahneme kostičky pancetty a proužky cibule.

Do pánve přihodíme blanšírovanou cuketu se špenátem a prohřejeme. Vypneme plotnu a do zeleninové směsi nalijeme směs vaječnou. Opatrně mícháme, dokud vajíčka neobalí naše „špagety“.

Cuketové špagety carbonara podáváme se zbylým nastrouhaným parmazánem a mletým pepřem.

Tip na závěr : Zeleninu můžete vyměnit za jinou, sezonní. Případně ji nahradit houbami. Je možné přidat nasekané vlašské ořechy nebo jarní cibulku pro extra vůni a chuť.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept