Příprava
U vajíček si oddělíme bílky od žloutků. V tomto receptu používáme jen žloutky, a tak si bílky necháme na jiný recept. Žloutky vyšleháme ve větší míse spolu se smetanou polovinou nastrouhaného parmazánu. Směs opepříme a dáme stranou.
Cuketu nakrájíme pomocí škrabky na delší plátky. Špenát omyjeme a nakrájíme na kratší pruhy. Krátce cuketu i špenát blanšírujeme – povaříme je ve vodě s rozpuštěným bujonem, pak hned zchladíme pod studenou vodou a dáme okapat.
Ve větší pánvi si rozehřejeme olej a na něm zlehka osmahneme kostičky pancetty a proužky cibule.
Do pánve přihodíme blanšírovanou cuketu se špenátem a prohřejeme. Vypneme plotnu a do zeleninové směsi nalijeme směs vaječnou. Opatrně mícháme, dokud vajíčka neobalí naše „špagety“.
Cuketové špagety carbonara podáváme se zbylým nastrouhaným parmazánem a mletým pepřem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář