Cuketovo-masová pánev bez masa

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Základ tohoto pokrmu tvoří cuketa a veganské mleté od „Vegetariánského řezníka“. Tato původně malá firma o jednom zaměstnanci nabízí rostlinné alternativy pro ty, kteří maso milují, ale z nějakého důvodu ho nechtějí jíst (případně chtějí jeho konzumaci omezit). Proto i toto veganské mleté, které je použité v receptu, chutná prakticky jako maso a je dost možné, že strávníci, kterým pokrm naservírujete, ani neuhádnou, že se jedná o veganské jídlo.

Ingredience

  • 200 g quinoy (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 1 červená cibule
  • 500 g cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 2 lžíce rajčatového pyré

Příprava

Quinou uvaříme podle návodu na obalu – ve vroucí vodě rozpustíme před nasypáním quinoy bujón.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cukety umyjeme a nakrájíme na plátky. Obojí pak osmahneme na velké pánvi na olivovém oleji. Opékáme asi 5 minut, přidáme mleté a smažíme dalších 5 minut.

Ke směsi přidáme protlak a krátce prohřejeme. Osolíme a opepříme. Pokud je třeba, přidáme trochu vody.

Cuketovo-masovou směs podáváme s quinoou.

Tip na závěr : Podáváme posypané čerstvou petrželkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept