Dhal z červené čočky

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Chuť indie

Ingredience

  • červená čočka 150 g
  • rajčata 1 ks
  • cibule 1 ks
  • česneku stroužky 2 ks
  • chilli paprička dle chuti
  • zázvor dle chuti
  • olej 1 PL
  • garam masala 1/2 ČL
  • kurkuma 1/2 ČL
  • římský kmín 1/2 ČL
  • citrónová šťáva 1 ČL
  • sůl

Příprava

Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (cca 20 minut).

Rajče nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.

Na oleji necháme rozvonět římský kmín a přidáme cibuli nadrobno. Necháme zesklovatět,

Přidáme zázvor a chilli papričku nadrobno, prolisovaný česnek a 1 minutu restujeme.

Dále přidáme rajče na kostičky, garam masalu a kurkumu, podusíme do změknutí rajčat.

Přidáme čočku a pár lžic vody a necháme cca 10 minut prohřát. Občas promícháme.

Nakonec přidáme citronovou šťávu.

Tip na závěr : Podáváme s rýží nebo indickou plackou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept