Dokonalý mango cheesecake

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept na menší dortovou formu (průměr 18cm).

Ingredience

  • 100g rozdrcených Bebe sušenek
  • 60g másla
  • 250g plnotučného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 1 mango
  • 1 lžíce medu
  • želatinový ztužovač za studena
  • dortové želé čiré/žluté
  • cokoliv na ozdobu (na fotce ovoce sušené mrazem)

Příprava

Sušenky rozdrtíme na prach. Roztopíme 60g másla a smícháme se sušenkami. Umačkáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Dáme odpočívat do lednice.

Mango zbavíme slupky, odkrájíme od pecky a vzniklé kusy pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Rozdělíme na dvě poloviny.

V míse vyšleháme tvaroh, mascarpone a med. Přidáme polovinu mangového pyré.

Připravíme želatinový ztužovač krémů za studena dle návodu a smícháme s tvarohovou směsí. Nalijeme do dortové formy na sušenky a dáme do lednice.

Za hodinu si připravíme mangovou vrstvu, když je dezert trochu ztuhlý. Mangové pyré doředíme do celkového objemu 250ml, rozmícháme v něm dortové želé a za stálého míchání přivedeme k varu, po minutě vaření necháme želé chladnout. Ne úplně. Naneseme ho vlažné na tvarohovou vrstvu. Takto cheesecake vrátíme alespoň na hodinu zpátky do lednice.

Ozdobíme a můžeme servírovat.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept