Příprava
Sušenky rozdrtíme na prach. Roztopíme 60g másla a smícháme se sušenkami. Umačkáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Dáme odpočívat do lednice.
Mango zbavíme slupky, odkrájíme od pecky a vzniklé kusy pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Rozdělíme na dvě poloviny.
V míse vyšleháme tvaroh, mascarpone a med. Přidáme polovinu mangového pyré.
Připravíme želatinový ztužovač krémů za studena dle návodu a smícháme s tvarohovou směsí. Nalijeme do dortové formy na sušenky a dáme do lednice.
Za hodinu si připravíme mangovou vrstvu, když je dezert trochu ztuhlý. Mangové pyré doředíme do celkového objemu 250ml, rozmícháme v něm dortové želé a za stálého míchání přivedeme k varu, po minutě vaření necháme želé chladnout. Ne úplně. Naneseme ho vlažné na tvarohovou vrstvu. Takto cheesecake vrátíme alespoň na hodinu zpátky do lednice.
Ozdobíme a můžeme servírovat.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář