Domácí bramboračka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bramboračka je skvělá vydatná polévka plná hub, brambor a zeleniny.

Ingredience

  • 250 g brambor nakrájených na kostky
  • 100 g cibule nakrájené jemno
  • 120 g mrkve na kostičky
  • 120 g celeru nakrájeného na kostičky
  • 4 stroužky česneku
  • 20 g sušených hub přes noc namočených do 200ml vody
  • Sůl, pepř, kmín, sušená majoránka, bobkový list
  • 1 l vody
  • 1 zeleninový bujon Knorr
  • Bílá jíška knorr
  • Sádlo na restování

Příprava

https://youtube.com/watch?v=PA84V3gyga0

Na sádle opečeme zeleninu na kostičky do světle hnědé barvy, přidáme na jemné plátky krájený česnek a ještě lehce restujeme.

Zalijeme vodou s namočenými houbami, přidáme zbytek vody, krájené brambory, zeleninový bujon. Přidáme sůl, pepř, bobkový list a necháme polévku vařit 10-15 minut, to už by brambory měly být uvařené.

Zahustíme světlou jíškou, dosolíme a na úplný závěr přidáme rozemnutou majoránku a dobře promícháme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept