Domácí bramborové chipsy s řeřichovým dipem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Ingredience

  • 1 kg vařených brambor
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 1 cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Příprava

Brambory oloupeme (pokud je to nutné), nakrájíme na plátky a krátce uvaříme ve vodě spolu s bujonem.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Plátky brambor osmahneme v pánvi na dostatečném množství oleje. Chceme, aby byly pěkně křupavé. Když začnou zlátnout, přihodíme k nim cibuli a doděláme ji společně s bramborami.

Opečené plátky brambor podáváme s řeřichovo-jogurtovým dipem.

Ingredience Dip

  • 50 g řeřichy (F50F)
  • 1 stroužek česneku
  • 250 g řeckého jogurtu
  • Šťáva z poloviny citronu
  • Pepř

Příprava Dip

Dip si uděláme tak, že smícháme jogurt, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nakrájenou řeřichu.

Dosolíme a dopepříme jej podle své chuti.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept