Domácí celozrnná tortilla s kuřecím masem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tortilla je druh tenkého chleba ve formě placky, původem ze španělské, resp. arabské kuchyně. Vyzkoušejte naši odlehčenou a zdravější celozrnnou verzi. Máme pro vás recept na 6-7 placek, které můžete podávat s masovou směsí či jen se zeleninou.

Ingredience

  • 125g hladké mouky
  • 125g celozrnné špaldové mouky
  • 60ml vlažné vody
  • 50ml olivového oleje
  • 1 ČL prdopeč
  • 3 ČL chia semínek
  • špetka soli

Příprava

Všechny ingredience nasypeme a nalijeme do mísy, zpracujeme ručně nebo v robotu elastické těsto.

Poté těsto rozdělíme na 6 až 7 stejně velkých kousků.

Vyválíme je na pomoučené ploše do tenkých placek.

Větší pánev dáme na plotnu a rozehřejeme ji na sucho.

Na rozehřáté pánvi opékáme chvilinku placky na sucho z obou stran.

Ve chvíli, kdy se začne nafukovat, je čas tortillu obrátit. (Nenecháváme ji na plotně moc dlouho, aby po vychladnutí neztvrdla.)

Tip na závěr : Podáváme potřené dipem, plněné orestovaným kuřecím masem a čerstvou zeleninou. Jednoduché, rychlé a chutné!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept