Domácí falafel z cizrny

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Cizrnový falafel pochází z blízkého východu, suroviny na něj seženete ale i u nás. Připravte si ho se salátem a veggie chipotle majonézou. Mňam!

Ingredience

  • 200 g namočené cizrny
  • Snítka listové petržele
  • Snítka koriandru
  • 3 stroužky česneku
  • 3 g římského kmínu
  • 1 g mletého koriadrového semínka
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 5 g sezamových semínek

Příprava


Alespoň 12 hodin namočenou cizrnu promícháme společně s ostatními ingrediencemi. Směs umeleme v mlýnku na maso s nejjemnějším nástavcem.

Vzniklou hmotu promícháme a utvoříme kuličky nebo placky. Můžeme si pomoci tvořítkem na zmrzlinu.

Placičky smažíme na větší vrstvě oleje, do světe hnědé barvy. Po vyjmutí vyndáme a necháme okapat na ubrousku.

Servírujeme se salátem dle vlastní chuti.

Tip na závěr : Pokud nám nějaký falafel zbyde, není problém ho zamrazit a následně rozehřát v troubě.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept