Domácí falafel

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Velice jednoduchý recept na domácí falafel. Perfektní pokrm k salátům, bílému jogurtu a nebo jako pohoštění pro návštěvy.

Ingredience

  • 2 hrnky namočené cizrny
  • Velká hrst čerstvé petrželky
  • 4 stroužky česneku
  • lžička římského koření
  • malá cibule
  • sůl
  • olej/tuk vhodný na smažení

Příprava

Nejprve si namočte cizrnu přes noc do velké nádoby, tak aby byla celá ponořená. Takto cizrna změkne. Důležité je cizrnu nevařit.

Takto namočenou a propláchnutou cizrnu rozmixujte společně s cibulkou, česnekem, petrželí, římským kmínem a solí. Tak vznikne těsto/směs, kterou nechejte 20 minut odpočinout v lednici.

Nakonec vytvořte rukou kuličky a smažte v předem rozpáleném oleji, celé ponořené, dozlatova.

Tip na závěr : Podávejte s bílým jogurtem či zakysanou smetanou.

Diskuse k receptu (1)

Nový komentář
annette1 08.09.2022

testest

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept