Příprava
V hrnci rozehřejeme máslo, cukr, mléko, med (nevaříme, jen rozpustíme). Do hrnce přidáme vejce, ocet a rozšleháme.
Do hrnce přidáme mouku spolu se sodou. Vypracujeme těsto. Dáme do lednice na 30 minut. Těsto rozdělíme na čtvrtiny. Každou jednu vyválíme na pomoučněném válu. Pečeme dozlatova cca 10 minut. Z každé čtvrtiny upečeného těsta vyřízneme kruh podle dna dortové form.
Připravíme si cukrový sirup: v hrnci rozpustíme 300 g cukru krystal v 250 ml vody. Necháme vychladnout jak cukrový sirup, tak placky. Krém nám vznikne po vyšlehání celého salka spolu s 300 g změklého másla (ne v mikrovlnce!).
Nakonec každou placku zlehka potřeme cukrovým sirupem. Mezi placky dáváme vrstvy krému. Vrch a boky dortu také. Nakonec ho zasypeme směsí ze okrojků, co nám zbyly z upečeného těsta. Můžem je umlít v robotu. Můžeme také přidat trochu namletých vlašských oříšků.
Dáme uležet do chladu a to nejlépe na dva dny, aby byl opravdu měkký.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář