Domácí pelmeně s náplní z mletého masa

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pelmeně jsou tradiční pokrm z Ruska, který hospodyňky běžně připravují i v dalších zemích bývalého Sovětského svazu. Jde o masové knedlíčky (či spíše taštičky) plněné masem a uvařené ve vodě. Obvykle se plní mletým masem, ale časté jsou i různé houbové a zeleninové náplně. Pelmeně jsou zkrátka variabilní pokrm, který můžete servírovat jak k obědu, tak i k večeři!

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 125 ml vody

Příprava

Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.

Těsto necháme asi půl hodiny odpočívat a mezi tím si připravíme náplň.

Ingredience Náplň

  • 500 g mletého masa (buď kuřecí a nebo směs hovězí a vepřové)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Příprava Náplň

Cibuli nakrájíme na drobno. Česnek také nakrájíme na drobno nebo projedeme česnekovačem.

Maso si dáme do mísy, přidáme cibuli a česnek a osolíme a opepříme.

Rukama vše pořádně smícháme dohromady.

Těsto si vyválíme na co nejtenčí placku a vykrajujeme kolečka. Průměr cca 8 cm, ale můžou být i větší i menší.

Doprostřed dáme lžičkou náplň a celou taštičku zabalíme a okraje pořadně spojíme. Na tvaru úplně nezáleží, důležitě je pevně stlačit okraje.

Dáme ve velkém hrnci vařit osolenou vodu. Jakmile voda bude vřít, vložíme do ní pelmeně a vaříme cca 5 minut.

Tip na závěr : Výborně chutná s čerstvými bylinkami a rozehřátým máslem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept