Domácí sekaná s anglickou slaninou

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sekaná patří mezi klasická česká jídla. Pokud ji doplníte bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo okurkovým salátem, určitě si moc pochutnáte. Domácí sekaná je skvělá jako slavnostnější oběd.

Ingredience

  • 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g anglické slaniny
  • 1 vajíčko
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 rohlík
  • mléko na pokapání pečiva
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky oregána
  • sůl
  • pepř

Příprava

Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme do misky a pokameme trochou mléka, aby zvlhnul.

Do větší misky dáme všechny ostatní ingredience a dobře rukou prohněteme. Nakonec přimícháme i rohlík.

Vytvarujeme váleček a vložíme ho do pekáče. Podlejeme vodou, přidáme kousek másla a dáme péct do trouby na 175°C na cca 1 až 1,5 hodiny. Během pečení sekanou poléváme výpekem.

Tip na závěr : Na sekanou můžete položit plátky slaniny. Díky dlouhému pečení bude krásně křupavá. Doporučuji podávat s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept