Domácí sekaná s červenou čočkou

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tato domácí sekaná s červenou čočkou je jednoduchý recept hodící se klidně i na nedělní oběd. Nejlépe chutná s bramborovou kaší, kyselou okurkou nebo salátkem z červené řepy.

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 250 g uvařené červené čočky - vychází na 100g v suchém stavu
  • Půlka cibule
  • 4 plátky uzené slaniny (špek)
  • lžička a půl římského kmínu
  • 1 celé vejce
  • sůl a pepř

Příprava

Nejprve uvařte červenou čočku, stačí vařit cca 10 minut. Poté ji sceďte a nechejte lehce vychladnout.

Mezitím si nakrajejte potřebné ingredience najemno. Tedy cibuli a plátky uzené slaniny. A předehřejte troubou na 180 stupňů.

Ve větší míse pořádně smíchejte (nejlépe rukama) mleté hovězí maso, nakrajenou cibuli, nakrajenou uzenou slaninu, celé vejce, uvařenou červenou čočku, římský kmín, sůl a pepř.

Z masové směsi vytvořte větší šišku a vložte do pečící nádoby. Lehce podlejte vodou a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept