Dušené hlávkové zelí rané zahuštěné bramborou

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Česká klasika

Ingredience

  • 1 hlávka raného zelí
  • 1 ČL kmín
  • sůl
  • 2 PL máslo/sádlo
  • 1 velká syrová brambora
  • ocet
  • cukr

Příprava

Z hlávky zelí obereme vnější zvadlé listy, rozkrojíme ji na čtvrtky, omyjeme, vyřízneme košťál a zelí nakrouháme na tenké nudličky. Přendáme je do mísy, posypeme lžičkou soli, promícháme.

Ve větším kastrolu rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a osmahneme ji dorůžova, trvá to tak 5 minut. Přisypeme zelí, kmín a na jemno nastrouhanou bramboru. Přikryjeme a dusíme doměkka 10–15 minut, občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody, aby se zelí nepřichytilo a nespálilo. Jakmile zelí změkne, dochutíme ho octem a cukrem, necháme přejít varem a stáhneme z ohně.

Tip na závěr : Podáváme s pečeným masem a knedlíky. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept