Dýně plněná divokou rýží a cuketou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 80 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento pokrm poslouží jako vydatný oběd i večeře – a na stole výborně vypadá!

Ingredience

  • 50 g divoké rýže
  • 50 g černá čočka (F50F)
  • 1 středně velká dýně (1,2 kg)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 červené cibule
  • 1 cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce Knorr koření Středomořské bylinky s rozmarýnem a tymiánem
  • 1 citron
  • 4 rajčata (F50F)

Příprava

Předehřejeme troubu na 180°C. Čočku a rýži uvaříme podle návodu na obalu a dáme stranou.

Odřízneme vršek dýně a vydlabeme ji. Dáme ji na plech vyložený pečicím papírem a potřeme olivovým olejem. Pečeme dvacet minut.

Na oleji osmahneme kostičky cukety, drcený česnek a opékáme. Přidáme koření, šťávu a kúru z citronu a promícháme.

Cuketovou směs smícháme s rýží a čočkou, přidáme nasekaná rajčata a dokořeníme.

Dýni naplníme připravenou směsí a zapékáme dalších deset minut – tentokrát dýni přiklopíme jejím vrškem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept