Dýňová panna cotta s pečenou mrkví a česnekem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Znáte panna cottu jako tradiční dezert ze smetany a ovoce? Tahle slaná verze s ní má společné použití želatiny a typické malé mističky, ve kterých se servíruje. Není to dezert – tato dýňová panna cotta je spíš netradiční předkrm.

Ingredience

  • 300 g dýně hokkaido
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 200 ml vody
  • 1 g želatiny

Příprava

Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vodu přivedeme v hrnci k varu a rozpustíme v ní bujón. Poté přidáme dýni a vaříme, dokud není měkká. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté ji opět přivedeme k varu a přidáme želatinu. Řídíme se návodem na obalu.

Horkou směs nalijeme do malých mističek a necháme vychladnout.

Ingredience Zdobení na panna cottu

  • 2 mrkve (nejlépe fialové)
  • 1⁄2 lžičky oregana
  • 20 g řepného listu
  • 1 palice česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 4 lžíce grilované pohanky

Příprava Zdobení na panna cottu

Předehřejeme troubu na 180°C. Mrkev umyjeme a vložíme do pekáčku. Smícháme s olejem a oreganem. Do pekáčku k ní přihodíme stroužky česneku a pečeme asi 35 minut. Mrkev musí zůstat křupavá.

Mrkev a česnek nakrájíme na nepravidelné kousky a na pánvi opečeme s nakrájenými řepnými listy a grilovanou pohankou. Směsí ozdobíme dýňovou panna cottu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept