Dýňová polévka a krevetový salát s quinoou

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Je libo jednoduchý, lehce exotický oběd? Máme pro vás celé menu.

Ingredience

  • 1 dýně (máslová nebo hokaido)
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 kus Knorr Organic zeleninový jelly bujón
  • 1 chilli paprička
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu
  • Sůl
  • Koriandr na ozdobu

Příprava

Nakrájíme dýni na měsíčky a poté na kostičky, pokud máme máslovou, nemusíme ji loupat, hokaido má tvrdší slupku, proto je lepší ji očistit od slupky. Brambory si oloupeme a nakrájíme také na kostičky.

Cibulku nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na olivovém oleji.

Přidáme dýni a brambory, zalijeme asi 1,5 litrem vody a přidáme Knorr Organic zeleninový jelly bujón.

Vaříme na středním ohni pod pokličkou a mezitím si připravíme krevetový salát s quinoou.

Když jsou brambory a dýně měkké (asi po 30 minutách vaření), přilijeme do polévky kokosové mléko, dochutíme chilli papričkou, solí a pepřem a prolisovaným stroužkem česneku.

Sundáme z ohně a tyčovým mixérem rozmixujeme polévku do hladka.

Dýňovou polévku servírujeme posypanou sekaným koriandrem.

Ingredience Salát

  • 100 g quinoy
  • 300 g krevet (mražené nebo čerstvé)
  • Knorr bobkový list z Turecka
  • 200 g směs zelných salátů
  • 150 g cherry rajčátek
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu
  • Sůl

Příprava Salát

Quinou zalijeme studenou vodou asi na 5–10 minut. Tento krok zajistí, že quinoa nebude hořká. Poté vodu slijeme.

Dáme quinou vařit do osolené vody (nebo můžeme přidat Knorr Organic zeleninový jelly bujón) v poměru 2 díly vody 1 díl quinoy. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 15 minut, dokud nevstřebá vodu a není měkká.

Krevety uvaříme v osolené vodě spolu s Knorr bobkovým listem z Turecka. Necháme projít varem a odstavíme. Slijeme vodu, pokud máme neloupané krevety, oloupeme je tak, že odtrhneme hlavičku a na břišní části roztrhneme krunýř a krevetu vyjmeme.

Salátové listy překrájíme nebo natrháme, nakrájíme rajčátka a vložíme do mísy.

Na zeleninu nasypeme uvařenou quinou, salát završíme krevetami. Krevetový salát zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme dle chuti.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept