Příprava
Nakrájíme dýni na měsíčky a poté na kostičky, pokud máme máslovou, nemusíme ji loupat, hokaido má tvrdší slupku, proto je lepší ji očistit od slupky. Brambory si oloupeme a nakrájíme také na kostičky.
Cibulku nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na olivovém oleji.
Přidáme dýni a brambory, zalijeme asi 1,5 litrem vody a přidáme Knorr Organic zeleninový jelly bujón.
Vaříme na středním ohni pod pokličkou a mezitím si připravíme krevetový salát s quinoou.
Když jsou brambory a dýně měkké (asi po 30 minutách vaření), přilijeme do polévky kokosové mléko, dochutíme chilli papričkou, solí a pepřem a prolisovaným stroužkem česneku.
Sundáme z ohně a tyčovým mixérem rozmixujeme polévku do hladka.
Dýňovou polévku servírujeme posypanou sekaným koriandrem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář