Dýňová polévka s lilkem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rychlá polévka, která vznikla náhodou, když jsem potřebovala spotřebovat dýni a lilek. A která překvapila svou výbornou chutí.

Ingredience

  • 1/2 dýně hokkaido
  • 1/2 lilku
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Bujón (např. Knorr zeleninový)
  • Sůl, pepř, tymián

Příprava

Na oleji osmahneme cibuli a česnek nadrobno a po chvíli přidáme kostičky dýně a lilku (obojí i se slupkou).

Zasmahneme dohněda a přilijeme tak asi litr vody. Až se začně vařit, rozpustíme v ní bujón.

Polévku provaříme a dochutíme kořením. Ponorným mixérem ji rozmixujeme dohladka a můžeme podávat.

Tip na závěr : Servírujte se štědrou porcí kysané smetany a klidně i sýra

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept