Dýňová polévka

Autor: Babi Viki HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
6 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Taky milujete dýňovou sezónu? Tato dýňová polévka vás příjemně zahřeje i když zrovna nemusí být podzim.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 dýně hokaido (může být i jiná)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 větší brambory
  • 2 lžíce másla
  • 1 vanička Knorr Organický jelly bujon zeleninový
  • Kelímek smetany ke šlehání
  • Hrst opražených dýňových semínek
  • 1 lžička Knorr Chilli mleté
  • 2 lžíce dýňového oleje na zakapání
  • Olivový olej
  • Sůl a Knorr pepř mletý v Vietnamu na dochucení
  • chilli paprička
  • koriandr

Příprava

Připravíme si pekáček, který vymažeme olivovým olejem. Do něj vložíme kousky dýně zbavené semínek, brambory se slupkou nakrájené na čtvrtky, cibuli na čtvrtky a celé stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 30 minut.

Jakmile nám změkne zelenina a začne zlátnout, připravíme si zeleninový vývar a vysypeme do něj obsah pekáčku. Dýňovou polévku necháme přijít k varu a vmícháme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti.

Stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem nebo rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle toho, jaké konzistence polévky chceme dosáhnout.

Dýňovou polévku podáváme posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky a zakápnutou dýňovým olejem. Přidat můžete i chilli papričku a koriandr.

Tip na závěr : Směsi na pečení si klidně připravte více, nebojte se zpracovat celou dýni. Část pečených ingrediencí si pak můžete odložit do mrazáku a využít je ve vhodnou chvíli, ušetříte si tím spoustu času.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept