Příprava
Připravíme si zeleninu: cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Dýni oloupeme, pokud je to nutné (např. hokkaido se loupat nemusí), zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Papriku omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, dýni a papriku. Pak přidáme kari a česnek a rychle zasmahneme, aby se koření rozvonělo. Pozor, aby se nespálil česnek a nezhořkl nám.
Do hrnce přidáme červenou čočku, kokosové mléko, 1,5 litru vody. Přivedeme k varu a v polévce rozpustíme bujón. Vaříme dalších 20 minut, dokud není čočka na skus.
Pár lžic polévky si dáme stranou na servírování. Zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Polévku dochutíme, případně dosolíme a dopřepříme.
Dýňovou polévku rozdělíme do misek, přidáme trošku nerozmixované zeleninové směsi, co jsme si dali stranou, a pak opražená sezamová semínka a konopná semínka. Navrch dáme ještě štědrou lžíci jogurtu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář