Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

DÝŇOVÝ CHEESECAKE

Receptynakazdyden.cz
Mlsejte bez výčitek a připravte si tento úžasný dýňový cheesecake! V jedné porci jenom 392 kJ.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

  • 240 g žitných sušenek čokoládových
  • 100 ml polotučného mléka
  • 300 g dýně hokkaido
  • špetka soli
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • špetka citrónové kůry
  • 2 vejce
  • 50 g medu
  • 250 g měkkého odtučněného tvarohu
  • 300 g nízkotučného sýra Linessa Cream cheese 5%

Příprava

  1. Předehřejeme si troubu na 180 ° C a nejdříve si upečeme dýni. Na pečící papír poklademe pokrájenou dýni i se slupkou a necháme cca 30 min péct do změknutí. Mezitím si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme (válečkem či v mixéru) a zalijeme mlékem. Důkladně rukou promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy, kterou vyložíme pečícím papírem. Korpus dáme do trouby předpéct na 10 minut.
  2. V míse smícháme tvaroh, sýr, vejce, med a přidáme špetku soli, skořici a citrónovou šťávu i trochu nastrouhané kůry. Upečenou dýni rozmixujeme do hladka na pyré a smícháme s tvarohovou směsí. Vlijeme na sušenkový korpus a dáme do trouby na cca 45-60 min až povrch zezlátne a náplň ztuhne.
  3. Zdroj receptu www.vimcojim.cz.
Tip: Vařte chutně a zdravě, inspirujte se našimi recepty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře