Džuveč (rýže se zeleninou)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Džuveč je tradiční dušené jídlo z jižní Evropy a podobá se italskému rizotu. Jde o pokrm z rýže, masa a zeleniny. Původně vznikl džuveč v Turecku, ale časem se rozšířil po celé Evropě, kde zdomácněl.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 100 g cherry rajčat (F50F)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 1 lžička mleté sladké ​​papriky
  • 4 lžíce jemného ajvaru
  • 1 kostička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 150 g mraženého hrášku
  • Pepř

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na 1 cm kostky. Omyjeme a nakrájíme rajčata.

Na rozpáleném olivovém oleji v hrnci orestujeme cibuli a papriku. Přidáme rýži a mletou papriku a krátce orestujeme.

Přidáme 500 ml vody a vmícháme ajvar a bujón. Přikryjeme a na mírném ohni vaříme 10 minut.

Přidáme hrášek a rajčata a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme pepřem, případně solí, je-li potřeba. Podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept