Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Falafel

Receptynakazdyden.cz
Snadný recept na výborné cizrnové kuličky. Ty musíte vyzkoušet!
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

Na Falafel

  • 2 šálky namočené cizrny
  • hrst posekaného koriandru
  • 1 cibule
  • 1,5 litru zeleninového vývaru připraveného z Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka chilli
  • 3 lžíce olivového oleje

Na dip

  • 4 lžíce Hellmann’s majonézy
  • 4 lžíce Hellmann’s Kečup jemný
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Cizrnu uvaříme doměkka v zeleninovém vývaru. Slijeme a necháme vychladnout.
  2. Vychladlou cizrnu rozmixujeme se všemi surovinami na hladkou kaši, kterou dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 2 hodiny do chladničky.
  3. Troubu předehřejeme na 200°C. Z cizrnové hmoty vytvarujeme kuličky, které klademe na vymaštěný plech, jejich povrch pokapeme troškou olivového oleje a pečeme zhruba 15-20 minut z jedné strany a stejnou dobu z druhé strany.
  4. Na podávání si připravíme rychlý dip smícháním Hellmann’s majonézy s kečupem, dochutíme podle potřeby solí a čerstvě mletým pepřem.
Tip: Inspirujete se dalšími bezmasými recepty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře