Falafel

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Falafel chutná výborně zatepla i zastudena. Zkuste ho taky!

Ingredience

  • 300 g sušené cizrny, namočené přes noc
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 1 vanička Organického bujónu Knorr zeleninového
  • ½ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky Knorr chilli mleté z Indie
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Bylinky – směs koriandru, máty a petržele

Příprava

Cizrnu povaříme v připraveném bujonu dle návodu do měkka, scedíme a osušíme a spolu s ostatními ingrediencemi ji rozmixujeme téměř dohladka.

Připravíme si plastový kontejner či jinou nádobu, která se nám vejde do mrazáku. Vyložíme ji pečicím papírem. Ze směsi tvarujeme kuličky – dlaněmi, dvěma lžícemi nebo naběračkou na zmrzlinu. Kuličky necháme v mrazáku, dokud nebudou tuhé.

Falafel usmažíme v oleji, ideálně při 170°C po dobu 6-10 minut. Podáváme jej teplý třeba se salátkem.  

Tip na závěr : Můžete si udělat větší množství a nechat si část kuliček na jindy. V mrazáku vydrží několik týdnů.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept