Fazolová pánev s avokádem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jak na rychlou a zdravou večeři? Jednoduše – vyzkoušejte tento recept na jídlo z jednoho hrnce plné luštěnin, zeleniny a hlavně chuti!

Ingredience

  • 200 g černých fazolí (F50)
  • 200 g černého hrachu (F50)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • stonky řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 400 g cherry rajčat (F50)
  • Půl vaničky bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 1 lžíce šťávy z limetky
  • 1 avokádo

Příprava

Fazole a hrách uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli, česnek, celer, mrkev a papriku, které jsme si nakrájeli na malé kostičky. Opékáme zeleninu asi deset minut, dokud není měkká.

Do pánve přidáme kmín a papriku. Posléze přidáme i fazole s hrachem, rozpůlená cherry rajčátka a čtvrt litru vody. Směs přivedeme k varu a rozpustíme v ní bujón.

Směs dusíme dalších deset minut, v případě potřeby přilijeme vodu.

Na závěr pokrm dochutíme šťávou z limetky. Podáváme s rozmačkaným avokádem.

Tip na závěr : Místo samotného avokáda vyzkoušejte klidně také mexické Vyzkoušejte guacamole.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept