Fazolová polévka

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Chutná, výživná a na zahřátí to je tato fazolová polévka.

Ingredience

  • 200 g suchých bílých fazolí
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • tuk (máslo, sádlo, olej)
  • rajčatový protlak
  • hladká mouka
  • vývar nebo bujón
  • sůl

Příprava

Pokud nemáme konzervované fazole, musíme suché namočit přes noc do vody. Druhý den fazole slejeme a v čerstvé vodě vaříme do měkka cca 45 minut.

V hrnci zpěníme cibulku a česnek, přidáme rajčatový protlak, hladkou mouku a vxtvoříme jíšku.

Nakonec přidáme 500 ml hotového vývaru nebo vody s bujónem a uvařené fazole. Polévku povaříme cca 30 minut a dosolíme podle vlastní chuti.

Tip na závěr : Podávejte polévku s čerstvou petrželkou, nebo zakysanou smetanou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept