Fondue na čínský způsob

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Že znáte fondue na francouzský způsob, kde se buď smaží kousky masa v rozpáleném oleji, či namáčí pečivo do roztaveného sýra? Tím lépe – tak zkuste tuhle čínskou verzi!

Ingredience

  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr hovězího
  • 2 stonky citronové trávy
  • 4 listy z kafrové limety
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g sušených hub shiitake (F50F)
  • 750 ml vody
  • 100 ml sojové omáčky

Příprava

Vezmeme si hrnec a nalijeme do něj 750 ml vody. Přivedeme k varu, ve vodě rozpustíme jelly bujón a pak do ní dáme ostatní ingredience na vývar včetně prolisovaného česneku. Necháme dvacet minut provařit, aby se chutě spojily.

Ingredience K namáčení do vývaru

  • 200 g libového hovězího masa
  • 200 g kuřecího masa
  • 200 g telecího masa
  • 100 g kukuřice
  • 100 g mrkve
  • 100 g batátů (F50F)
  • 100 g cukety nakrájené na kousky
  • 100 g brokolice (F50F)

Příprava K namáčení do vývaru

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky a naskládáme na mísu. Maso nakrájíme na tenké plátky a také připravíme na mísu.

Nyní si sedneme ke stolu, vařící vývar umístíme do jeho středu a pak si jen napichujeme kousky masa a zeleniny dle libosti a máčíme je v horkém vývaru, díky kterému se uvaří.

Tip na závěr : K fondue servírujeme také oblíbené omáčky a přílohy jako bylinky, opečená sezamová semínka, smažený česnek apod.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept