Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Francouzské brambory

Hodnocení uživatelů:
45 minut 90 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kilogram brambory
  • 600 gramů točený salám
  • 4-5 kusů vejce
  • 100 mililitrů mléko
  • dle chuti sůl a pepř

Příprava

  1. Brambory si nejprve uvaříme ve slupce. Necháme chvíli zchladnout a pak oloupeme. Mezitím si pokrájíme točený salám na kostičky. Brambory můžeme nakrájet na kolečka, nebo protlačit přes mřížku. Do mísy pak střídavě skládáme brambory a salám.
  2. Tak to pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Nakonec rozšleháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme (můžeme přidat i nastrouhaný sýr) a zalijeme brambory se salámem.
  3. Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů, asi hodinu až hodinu a půl, dokud nebude hotové vejce. Pečeme pod pokličkou.
Tip: Pokud máme rádi křupavý vršek, můžeme tak půl hodinku před koncem sundat pokličku, aby se nám vršek krásně opekl.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře