Francouzské brambory s uzeným masem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Připravte si tradiční francouzské brambory s uzeným masem, na kterých si pochutná celá rodina.

Ingredience

  • 800 g oloupaných brambor
  • 200 g cibule
  • 300 g uzené krkovice
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany
  • Sůl, pepř, tymián, petželka
  • Olej nebo sádlo na pečení

Příprava

Oloupané brambory si zasyrova nakrájíme na plátky a v míse je důkladně promícháme smetanou s vejci.

Osolíme, opepříme a smícháme dohromady i s nakrájeným uzeným masem a cibulí.

Vyskládáme do pekáče nebo zapékací misky a pečeme přiklopené na 180ᶱ C, dokud nejsou brambory měkké. Následně pod grilem dopečeme dalších 5 minut, aby brambory měly kůrku. Podáváme ideálně s kyselou okurkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept