Francouzské brambory s uzeným vepřovým masem

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Francouzské brambory jsou velmi chutné. Jsou trošku časově náročnější na přípravu, ale stojí určitě za to.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400 uzeného vepřového masa
  • 1 cibule
  • 4 vajíčka
  • 150 ml mléka
  • 100 g nastrouhaného sýru (eidam, gouda)
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • trochu oleje
  • strouhanka na vysypání zapékací misky

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka a dáme vychladit. Mezitím si maso a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme uzené maso a opět pěkně osmahneme. Přidáme pepř.

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Zapékací misku si vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe ½ brambor, na to rozprostřeme osmahnuté maso s cibulkou a navrstvíme druhou ½ brambor. Nahoře brambory lehce osolíme.

V hrnečku rozmícháme vajíčka, přidáme mléko a sůl a dobře promícháme. Vaječnou směs nalijeme na brambory.

Posypeme majoránkou a nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C cca 40 minut. Pečeme dozlatova.

Tip na závěr : Připravit si je můžete i den předem a pak druhý den je dáte jen zapéct. První den si připravíte brambory do bodu č. 3 a zbytek doděláte druhý den. Ideální je podávat je s kyselou okurkou nebo okurkovým salátem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept