Francouzské brambory

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Potřebujete spotřebovat "včerejší" brambory, uzeninu nebo zeleninu? Pak vyzkoušejte francouzské brambory, zapečenou dobrotu, která je rychlá, snadná a během pár chvil máte oběd či večeři pro celou rodinu.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 30g másla + na vymazání formy
  • 3 vejce
  • 1 kelímek 31% smetany
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • 200g kuřecího junioru
  • ½ plechovky sterilovaného hrášku
  • sůl
  • Knorr černý pepř mletý
  • 4 plátky eidamu

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka.

Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a smícháme se 30g másla.

Do bramborové směsi přimícháme cibuli nadrobno, junior na kostičky, hrášek, rošlehaná vajíčka, hořčici a zalijeme kelímkem smetany.

Směs nandáme do zapékací mísy vymazané máslem, pokladame plátky sýra a dáme péct do trouby na 200 st. do zezlátnutí povrchu.

Tip na závěr : Skvěle chutnají naservírované s kyselou okurkou nebo sterilovanou řepou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept