Frankfurtská polévka se smetanou

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Frankfurtská polévka je klasická česká polévka s typickou vůní červené papriky, kterou zjemňuje smetana. Do frankfurtské polévky neodmyslitelně patří nějaká ta uzenina – doporučujeme, abyste vybrali kvalitní párky s vysokým obsahem masa. Tak bude pokrm i výživný.

Ingredience

  • 4 nožičky párků
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • lžíce sádla
  • 3 lžičky sladké mleté papriky
  • hladká mouka
  • sůl
  • 1,2 l hovězího vývaru/vody
  • 100 ml smetany

Příprava

Na sádle krátce opečeme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme na kolečka nakrájené párky a zlehka opečeme.

Zasypeme moukou a paprikou a necháme rozpustit v tuku.

Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme.

Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí.

Vlijeme smetanu, dosolíme. Podáváme horké.

Tip na závěr : Podáváme s chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept