Glazovaná kořenová zelenina s čerstvými bylinkami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kořenová zelenina se perfektně hodí ke glazování. Vyzkoušejte ji :)

Ingredience

  • 200 g červené řepy (F50F)
  • 200 g kořenové petržele
  • 300 g mrkve
  • 200 g červené cibule
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 10 g med
  • 1 vanička Organického bujónu Knorr zeleninového
  • 50 g vlašských ořechů (F50F)
  • Čerstvé bylinky (petržel, pažitka,..)

Příprava

Předehřejeme si troubu či gril. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na menší kusy.

Listy červené řepy nevyhazujeme. Omyjeme je a nasekáme nadrobno.

Při střední teplotě (asi 150 stupních) zeleninu pomalu opečeme.

Zeleninu necháme trochu vychladnout a nakrájíme ji na dvoucentimetrové kousky. Rozmístíme je do pekáčku tak, aby se nepřekrývaly. Přidáme balzamiko, med a pár lžic připraveného bujonu dle návodu.

Pekáč dáme do trouby a každých pět minut kontrolujeme, aby se zelenina nespálila. Chceme, aby se vypařila skoro všechna tekutina a aby povrch zeleniny byl lesklý.

Upečenou zeleninu ozdobíme listy červené řepy a oříšky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept