Příprava
Z kukuřice podélně okrájejte zrníčka, snažte se je odkrojit v jednom podélném kusu. Poté připravte marinádu.
V misce smíchejte olivový olej, uzenou papriku, sůl a BBQ omáčku. Touto směsí potřete připravenou kukuřici. Marináda dodá klasům výraznou chuť a krásně je obarví.
Pokud máte možnost, doporučujeme kukuřici na grilu – dodá jí nezaměnitelnou kouřovou chuť. Grilujte na středním plameni asi 15–20 minut, pravidelně otáčejte. Pokud gril nemáte, předehřejte troubu na 190 °C a pečte kukuřici cca 20 minut, dokud nezezlátne a nezačne se kroutit.
Zatímco se kukuřice peče, nastrouhejte si parmezán a rozkrojte limetku na čtvrtiny.
Hotovou grilovanou kukuřici posypte parmezánem a čerstvými bylinkami. Podávejte ji s Creamy Garlic omáčkou a zakápnutou šťávou z limetky. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář