Příprava
V míse smíchejte olivový olej, česnek, bylinky, kůru i šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř. Vznikne aromatická marináda na kuřecí maso, která zaručí šťavnatost a výraznou chuť.
Kuřecí prsa vložte do této marinády, dobře promíchejte a nechte odpočívat minimálně 30 minut – ideálně však přes noc v lednici, aby se chutě dokonale propojily.
Rozpalte pánev (nebo gril) a na olivovém oleji ogrilujte maso z obou stran spolu s plátky druhého citronu. Maso opékejte, dokud nebude zlatavé a propečené naskrz, a to cca 3 až 4 minuty na každé straně. Po opečení maso odstavte z plotny, přikryjte pokličkou nebo alobalem a nechte 2–3 minuty odpočívat – šťávy se tak rovnoměrně rozloží a maso zůstane krásně šťavnaté.
Hotová grilovaná kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a podávejte například se Samba omáčkou, svěžím salátem nebo vaší oblíbenou přílohou. Díky jednoduché a voňavé marinádě na kuřecí maso získáte skvělé jídlo vhodné na oběd i večeři.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář