Grilovaná kuřecí prsa s bylinkovou marinádou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Máte chuť na ten nejšťavnatější oběd? Tak smíchejte italské bylinky, citron, kuřecí prsa a máte vyhráno! Recept je skvělý i pro úplné začátečníky. Zvládnete ho totiž pouze ve 3 rychlých krocích. Jste připraveni na mistrovský chuťový zážitek?

Ingredience

  • 1 kg kuřecích prsou
  • Hellmann's Samba omáčka
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce tymiánu
  • ½ lžíce oregana
  • ½ lžíce sušeného rozmarýnu
  • ½ lžíce sušené bazalky
  • ¾ lžíce soli
  • čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • 2 citrony
  • čerstvý rozmarýn a tymián na ozdobu

Příprava

V míse smíchejte olivový olej, česnek, bylinky, kůru i šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř. Do této marinády naložte kuřecí prsa a nechte odpočívat alespoň půl hodiny – nejlépe přes noc.

Rozpalte pánev (nebo gril) a na olivovém oleji ogrilujte maso z obou stran spolu s plátky druhého citronu. Maso opékejte, dokud nebude zlatavé a propečené naskrz, a to cca 3 až 4 minuty na každé straně. Poté ho odstavte z plotny, přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty odpočívat.

Hotová kuřecí prsa nakrájejte na plátky. Podávejte se Samba omáčkou a vaší oblíbenou přílohou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept