Příprava
Omyjte a nakrájejte little gem dle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny, potřete olejem, osolte, opepřte a
grilujte na pávni cca 1-3 min z každé strany, dokud nebude salát chytat zlatavou barvu. Salát můžete
také dát péct do trouby, bude pak ale spíše měkký.
Připravte si kuře:okořeňte jej pepřem, solí, případně i jiným kořením, které uznáte za vhodné. Poté maso osmažte/ogrilujte, dokud nebude zlatavé ze všech stran. Hotové maso nechte vychladnout, poté jej nakrájejte na proužky či kostičky dle vaší libosti.
Připravte krutony: nakrájejte česnek na plátky a dejte ho rozvonět na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Plátky česneku pak vyjměte, aby nezhořkl. Na česnekovém oleji pak osmažte na kostičky nakrájenou ciabattu či bagetku. Kostičky přiměřeně míchejte, aby měly možnost opéct se ze všech stran a nespálily se.
V troubě vypečte slaninu do křupava, tu pak nakrájejte či nadrolte na menší kousky.
Na talíř dejte opečený little gem, přidejte křupavou slaninu, nakrájené maso a přidejte nadrolený (či nastrouhaný) sýr. Na závěr salát polejte zálivkou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář