Grilovaná sezamová panenka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Vepřová panenka na grilu je skvělou volbou pro každého, kdo hledá šťavnaté a rychlé maso na letní grilování. V tomto receptu ji připravíte v aromatické sezamové omáčce, která díky zázvoru, sójové omáčce a koriandru získá exotický nádech. Ideální, pokud hledáte chuťově výraznou marinádu na panenku.

Ingredience

  • 900 g vepřová panenka
  • 3 cm čerstvý kořen zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 60 ml sójová omáčka
  • 2 polévkové lžíce hnědý cukr
  • 2 jarní cibulky jemně nakrájené na kostičky
  • 2 polévkové lžíce čerstvý koriandr nasekaný
  • 2 polévkové lžíce rýžový ocet
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička sezamový olej
  • Hellmann's omáčka Samba k podávání

Příprava

Do hmoždíře dáme česnek a zázvor a utřeme dohromady. Přendáme do misky a přidáme sójovku, cukr, cibulku, koriandr, ocet a olivový i sezamový olej. Čtvrtinu marinády si necháme stranou.

Panenku očistěte, osušte a naložte do marinády. Nechte odležet v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně 2–3 hodiny, aby maso natáhlo chuť.

Gril rozpálíme na nejvyšší stupeň (nebo dáme na zdroj největšího tepla). Panenku na grilu opečte ze všech stran, dokud není opečená. V průběhu grilování potíráme marinádou, kterou jsme si nechali stranou.

Panenku přesuneme na chladnější část grilu, gril přiklopíme a grilujeme ještě 5 – 10 min. Poté sundáme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 min dojít.

Hotovou grilovanou panenku nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou Samba nebo jinou oblíbenou přílohou – hodí se například grilovaná zelenina nebo asijský salát.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept