Příprava
Do hmoždíře dáme česnek a zázvor a utřeme dohromady. Přendáme do misky a přidáme sójovku, cukr, cibulku, koriandr, ocet a olivový i sezamový olej. Čtvrtinu marinády si necháme stranou.
Panenku očistěte, osušte a naložte do marinády. Nechte odležet v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně 2–3 hodiny, aby maso natáhlo chuť.
Gril rozpálíme na nejvyšší stupeň (nebo dáme na zdroj největšího tepla). Panenku na grilu opečte ze všech stran, dokud není opečená. V průběhu grilování potíráme marinádou, kterou jsme si nechali stranou.
Panenku přesuneme na chladnější část grilu, gril přiklopíme a grilujeme ještě 5 – 10 min. Poté sundáme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 min dojít.
Hotovou grilovanou panenku nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou Samba nebo jinou oblíbenou přílohou – hodí se například grilovaná zelenina nebo asijský salát.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář