Grilované masové špízy s ananasem a zelím

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Kdo by nemiloval špízy?

Ingredience

  • 200 g Hellmann’s omáčka k masu BBQ
  • 1 lžíce koření Knorr Jalapeňo papričky s chilli
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g ananasu
  • 1 paprika
  • 1-2 červené cibule
  • 2 lžíce oleje

Příprava

Předehřejeme si troubu a připravíme si marinádu – smícháme grilovací omáčku, prolisovaný česnek a koření.

Maso si nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a namarinujeme v půlce připravené marinády. Necháme ho v lednici asi půl hodiny.

Ananas, papriku i červenou cibuli si nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Připravíme si špízy – na špejle napichujeme střídavě kousky masa a zeleniny.

Špízy grilujeme a průběžně otáčíme. Ideální je teplota 150 stupňů – špíz je pak dokonale udělaný po 10-12 minutách. Servírujeme se salátem.

Ingredience Salát

  • 200 g červeného zelí (F50F)
  • 200 g listů z červené řepy (F50F)
  • 1-2 jablka
  • 50 g vlašských ořechů (F50F)
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • Petržel

Příprava Salát

Zelí, řepné listy a jablko si nakrájíme na drobné proužky. Smícháme v míse s octem, olejem a drcenými ořechy. Na závěr dozdobíme petrželí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept