Grilovaný losos s chřestem a cherry rajčátky

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Lososa si můžeme připravit na grilu spolu s chřestem a rajčátky. Nakonec jej posypeme pažitkou a podáváme s citronem.

Ingredience

  • 4 porce lososa cca po 180 g i s kůží (bez šupin)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Nasekaná pažitka
  • Svazek bílého a zeleného chřestu
  • 4 trsy cherry rajčátek po cca 3-4 kuličkách
  • Hellmann's Tatarská omáčka Delikátní
  • Citron k podávání

Příprava

Lososa nejprve osolíme a opepříme. Pak ho potřeme olejem a opečeme na grilu z obou stran. Začneme nejprve kůží dolů.

Jakmile bude losos opečený dozlatova a dokřupava, otočíme jej a zlehka dopečeme. Dbáme, aby uvnitř zůstal losos růžový a nepropečený. Proto rybu na grilu nenecháváme víc jak pár minut. Vyjmeme ho z grilu a necháme odpočinout po dobu 3 minut. Na ozdobu použijeme pažitku.

Chřest a rajčátka smícháme s olejem a rozprostřeme na gril, kde jsme dříve připravovali lososa. Krátce ogrilujeme, dokud není zelenina na skus. Podáváme s tatarskou omáčkou a citronem, kterým zakápneme lososa.

Tip na závěr : Lososa i zeleninu můžete připravit také na pánvi – jednoduše lososa opečeme na oleji z obou stran. Totéž uděláme se zeleninou, ale doporučujeme si chřest předtím krátce předvařit v osolené vodě.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept