Příprava
Filety z lososa osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Položte je na rozpálený gril kůží dolů a grilujte dozlatova.
Poté lososa otočte a krátce dopečte, aby zůstal uvnitř růžový a šťavnatý. Nepřepečte – na grilu stačí jen pár minut. Po sejmutí z grilu nechte filety z lososa odpočinout 3 minuty a posypte nasekanou pažitkou.
Chřest očistěte a spolu s cherry rajčátky promíchejte s trochou oleje. Rozprostřete je na gril (ideálně tam, kde se předtím griloval losos). Krátce grilujte, aby zelenina zůstala křupavá „na skus“.
Na talíř naaranžujte porci grilované zeleniny a přidejte šťavnatý losos s chřestem. Zakápněte citronovou šťávou a podávejte s tatarskou omáčkou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář