Grilovaný losos s chřestem a cherry rajčátky

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Lososa si můžeme připravit na grilu spolu s chřestem a rajčátky. Nakonec jej posypeme pažitkou a podáváme s citronem.

Ingredience

  • 4 porce lososa cca po 180 g i s kůží (bez šupin)
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř
  • Nasekaná pažitka
  • Svazek bílého a zeleného chřestu
  • Sůl, cukr, citronová šťáva
  • 4 trsy cherry rajčátek po cca 3-4 kuličkách
  • Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní
  • Citron k podávání

Příprava

Lososa nejprve osolíme a opepříme. Vložíme na pánev s rozehřátým olejem a opečeme po obou stranách. Začneme nejprve kůží dolů. Jakmile bude losos opečený dozlatova a dokřupava, otočíme jej a zlehka dopečeme. Dbáme, aby uvnitř zůstal losos růžový a nepropečený. Vyjmeme jej z pánve a necháme odpočinout po dobu 3 minut. Na ozdobu použijeme pažitku.

Chřest vložíme do vroucí osolené a zlehka oslazené vody s citronovou šťávou. Po uvaření vyjmeme a vložíme na pánev, kde jsme dříve připravovali lososa. Krátce opečeme. Vrátíme na pánev zpět lososa a cherry rajčátka a krátce opečeme. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept